Roosteren BC zet reuzenstap richting klassenbehoud

Print
Roosteren BC zet reuzenstap richting klassenbehoud

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Roosteren -

In de handhavingspoule van de eredivisie badminton zette Roosterse BC zondagmiddag in de eigen Alberthal een reuzenstap richting klassenbehoud.

Door een 6-2 overwinning op dit seizoen tot dusver nog puntloze hekkensluiter AMOR Groningen sloeg Roosteren een fors gat met de twee degradatieplaatsen.

Na de 7-1 schrobbering in Amersfoort rechtte Roosterse BC zaterdagavond al de rug door drie punten te pakken bij Velo Wateringen, het op papier sterkste team in de handhavingspoule. Tegen promovendus AMOR Groningen, dat dit seizoen kwalitatief te zwak is gebleken voor de eredivisie, trok Roosterse BC de sterke prestatielijn in eigen hal door. Rik Hermans, Rick Steuten, Wendy Hoeve en de zaterdag ook al uitblinkende Dorien Lups waren de grote puntenleveranciers.

Als Roosteren zich komend weekeinde niet pijnlijk laat verrassen door de nummer voorlaatst 2dA Smashing Wijchen lijkt Roosteren voor een nieuw seizoen verzekerd van eredivisie badminton.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen