Derde gewapende overval in één weekeinde in Geleen

Print

Gewapende overval op supermarkt Geleen. Video: Track’88

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Voor de derde keer in drie dagen tijd heeft in Geleen een gewapende overval plaatsgevonden. Twee gewapende mannen pleegden zondagavond een overval op een Aldi-supermarkt. Zaterdagavond probeerden twee overvallers een cafetaria te overvallen en vrijdagavond sloeg een duo toe bij een slijterij aan de Rijksweg.

De supermarkt aan de Jos Klijnenlaan kreeg omstreeks half zes ongewenst bezoek. De overvallers bedreigden aanwezig personeel en deden een greep in de kassa. Het is nog onbekend hoeveel er is buitgemaakt. Personeel en klanten die in de supermarkt aanwezig waren zijn niet gewond geraakt en worden opgevangen door de politie.

De overvallers zijn te voet gevlucht in de richting van de Pasteursstraat. De politie heeft in een Burgernetbericht een signalement van de daders afgegeven. Eén persoon was gekleed in een zwarte jas de andere verdachte droeg een blauwwit gekleurde muts.

Bij de overval zijn geen gewonden gevallen.

Tweede gewapende overval

Het is al de derde gewapende overval in één weekeinde in Geleen. Twee gemaskerde mannen overvielen vrijdagavond de vestiging van Gall & Gall aan de Rijksweg. Ze bedreigden een medewerkster van de slijterij met een mes en een vuurwapen en dwongen haar om geld af te staan.

Tijdens de overval waren geen klanten in de winkel.

Twee mannen hebben zaterdagavond geprobeerd een cafetaria te overvallen. Ze bedreigden het personeel van de zaak aan de Rembrandtlaan met een vuurwapen. Maar de overval slaagde niet: de daders gingen er zonder buit vandoor in de richting van de Daalstraat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →