VVN trekt aan de bel over overlast pakketbezorgers

Print
VVN trekt aan de bel over overlast pakketbezorgers

Afbeelding: Getty Images

Midden in de jaarlijkse piek van de pakketjesdrukte trekt Veilig Verkeer Nederland (VVN) aan de bel met nieuwe cijfers over bezorgoverlast.

Bij een meldpunt van VVN kwamen in iets meer dan een jaar tijd bijna 1250 meldingen binnen over scheurende en fout parkerende chauffeurs, meldt De Telegraaf.

Rond de feestdagen is de ergernis extra groot, doordat de verleiding voor chauffeurs verkeersregels aan hun laars te lappen dan volgens de belangenorganisatie groot is. „Een bezorger moet nu tussen de 150 en 200 pakketten per dag afgeven. Wanneer je weet dat ze per bezorging worden betaald, besef je dat die regeling aanzet tot lekker snel de woonwijk in, snel (fout) parkeren, pakje bezorgen en snel de woonwijk weer uit”, zegt Rob Stomphorst van VVN.

PostNL en DHL, de grootste pakketbezorgers van ons land, stellen veel aandacht aan veilig rijgedrag te besteden, vooral in de vorm van trainingen. De bedrijven roepen consumenten op verkeersovertredingen van chauffeurs te melden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen