Diamanten paar Nico en Lenie van den Berg

Print
Diamanten paar Nico en Lenie van den Berg

Toosten op Nico en Lenie. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Lenie Kamps (83) en Nico van den Berg (86) uit Kerkrade zijn zestig jaar getrouwd. Dit is in familiekring gevierd. Namens het gemeentebestuur kwam burgemeester Petra Dassen de felicitaties overbrengen.

Nico en Lenie hebben elkaar ontmoet in 1957 tijdens een dansavond in café/dancing Streeperkruis te Schaesberg. Omdat ze nog minderjarig was mocht Lenie onder een voorwaarde van haar ouders op stap gaan: klokslag 21.30 uur moest ze uiterlijk thuis, in Nieuwenhagen, zijn. Nico bracht haar naar huis en maakte al meteen een vervolgafspraak. Uiteindelijk gaven ze elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Nieuwenhagen, waarna het kerkelijk huwelijk plaatsvond in de Heilig Hart kerk in Nieuwenhagerheide. In 1961 werd hun eerste zoon geboren, in 1964 een dochter en in 1970 wederom een zoon.

Nico van den Berg is geboren op 18 juli 1933 in Heerlen en opgegroeid in Eygelshoven. In zijn werkzame leven was hij busmonteur en chauffeur bij Touringcars van der Biessen, I.A.O., Fortuna Cars en Keller.

Lenie Kamps werd op 15 februari 1936 in Maastricht en is opgegroeid in Nieuwenhagen. Ze heeft naast de verzorging van het gezin buitenshuis gewerkt bij Mosmuller-Nols en als hulp in de huishouding bij diverse mensen. Samen hebben Nico en Lenie genoten van de ontelbare vakanties in Oostenrijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen