Proef met aparte afvalzak voor restanten vuurwerk

Print
Proef met aparte afvalzak voor restanten vuurwerk

Afbeelding: gemeente Valkenburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Maastricht / Itteren -

Maastricht, Meerssen en Valkenburg nemen deze maand een proef met het apart inzamelen van afval dat achterblijft na het afsteken van vuurwerk.

Inwoners van de drie gemeenten kunnen gratis zakken afhalen waarin zij vuurwerkrestanten langs de weg kunnen zetten. Dat kan met de gewone afvalpas. De zakken zijn doorzichtig, zodat de vuilnismannen kunnen zien wat erin zit.

Vuurwerk is slecht voor het milieu, aldus de drie gemeenten. Bovendien kan het ontploffen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen bij het opruimen van het afval.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen