Universitair docenten gaan massaal aangifte doen tegen vele overwerken

Print
Universitair docenten gaan massaal aangifte doen tegen vele overwerken

In Den Haag gingen universitair medewerkers vorig jaar al de straat op. Afbeelding: ANP

De universitaire actiegroep WOinActie gaat een massale aangifte doen bij de Arbeidsinspectie voor personeel dat hun werk niet fatsoenlijk kan doen door werkdruk. Het platform heeft al meer dan tweehonderd aangifteformulieren binnen van medewerkers die continu moeten overwerken om hun werk af te krijgen.

Ze zijn pas een weekend bezig maar het aantal klachten stroomt binnen. De universitair medewerkers strijden al meer dan een jaar voor betere werkomstandigheden. Het aantal studenten is de afgelopen jaren fors gestegen, maar er komen nauwelijks handjes bij. De werkdruk is zo groot dat de docenten bijvoorbeeld geen tijd hebben om scripties goed te beoordelen. Ze stellen dat studenten niet altijd goed onderwijs krijgen.

In navolging van PO in Actie voor basisschoolleraren kwamen de wetenschappelijk docenten en hoogleraren in actie met WOinActie. Ze eisen meer geld voor universiteiten. Door een massale aangifte bij de Arbeidsinspectie in te dienen, hopen ze succes te boeken. WOinActie verzamelt tot 20 december aangifteformulieren van overwerk.

De strijdende docenten hebben deze nieuwe actie bedacht, nadat minister Ingrid van Engelshoven vorige week erkende dat universiteiten structureel meer geld nodig hebben. Hoewel WOinActie blij is met de erkenning, stelt ze dat het wetenschappelijk onderwijs daar niets aan heeft zolang er niet daadwerkelijk meer geld bij komt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen