Blaasmuziek

Jury beloont concertconcours Philharmonie Bocholtz met topscore van ruim 95 punten

Print
Jury beloont concertconcours Philharmonie Bocholtz met topscore van ruim 95 punten

Sfeerbeeld van de repetitie van de Philharmonie Bocholtz afgelopen vrijdag met dansers. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Bocholtz / Heerlen / Hoensbroek -

Met een klinkende 95,33 punten beloonde de jury het concertconcours dat de Koninklijke Philharmonie Bocholtz zondagavond in Theater Heerlen gaf. Volgens muziekvakblad Klankwijzer is de ‘Phil’ daarmee topscorer van het jaar 2019.

De Koninklijke Philharmonie Bocholtz met dirigent Frenk Rouschop verdiende niet alleen 95,33 punten, goed voor een eerste prijs met lof der jury in de hoogste divisie de concertafdeling. Het bestuur van de vereniging trakteert de muzikanten maandagavond 9 december ook op een receptie om het succes te vieren.

Volgens muziekvakblad Klankwijzer is de ‘Phil’ topscorer van 2019 van alle concertwedstrijden die de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) dit jaar organiseerde en waaraan in totaal in alle divisies 120 korpsen aan deelnamen.

„Geweldig!”, klinkt het enthousiast door de telefoon op de vraag hoe dirigent Frenk Rouschop terugkijkt op het concert. „Jury aan huis smaakt, wat mij betreft, zeker naar meer.” En ja, de dames en heren van Bocholtz hebben de topscore uiteraard zondagavond al goed gevierd. „Het was kwart over vier toen we thuis kwamen en maandagavond doen we het nog een dunnetjes over. Na een half jaar hard werken, is het tijd om te vieren.”

De ‘Phil’ organiseerde een concertwedstrijd in Theater Heerlen, onder de vlag van ‘jury aan huis’. Daarmee bepaalt de vereniging zelf op welke locatie er gespeeld wordt. Onder leiding van Rouschop speelde het tachtig man sterke orkest drie stukken: El Jardín de las Hespérides van José Suñer Oriola, Krump van Scott McAllister en Brassbound Five van Carlos Pellicer. Er waren ook gastmusici uitgenodigd van het gerenommeerde Belgian Brass ensemble en dansers die optraden tijdens Krump.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen