Fanfare O.L. Vrouw in ’t Zand reikt Zandjmenke uit aan Albert Schouten

Print
Fanfare O.L. Vrouw in ’t Zand reikt Zandjmenke uit aan Albert Schouten

Fanfarevoorzitter Tilman Schreurs speldt de onderscheiding op bij Albert Schouten. Afbeelding: Bert-Jan van der Burg

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Fanfare O.L. Vrouw in ’t Zand reikt jaarlijks de onderscheiding ’t Zandjmenke uit aan personen of groepen die actief zijn binnen en zich inzetten voor de gemeenschap van Roermond-Zuid. Die eer viel dit jaar te beurt aan Albert Schouten. Het kleinood werd afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens de receptie van de fanfare ter gelegenheid van de recent behaalde eerste prijs op het concours in Veldhoven.

Albert Schouten is al vele jaren op tal van fronten actief in de wijk Kapel in ’t Zand. Onder meer als voorzitter van de Stichting Kruiswegpark. Diezelfde functie bekleedde hij tot afgelopen jaar ook bij de ‘Vrunj van de Famfaar. „Het zijn de trouwe, hardwerkende vrijwilligers die zorgen dat het verenigingsleven en sociale klimaat in de wijk goed functioneert. Albert Schouten is er daar één van”, aldus voorzitter Tilman Schreurs van de fanfare.

Jubilarissen

Naast ‘t Zandjmenke werden ook de bondsjubilarissen van de fanfare in het zonnetje gezet, te weten Thom op de Kamp, Quint Swagten, Pieter van de Brink (10 jaar lid), Oscar van de Heuvel (25 jaar lid) en Julia Derix (50 jaar lid). Ook werden de nieuwe beschermheer, de heer en mevrouw Ten Oever, voorgesteld.

Tijdens de receptie en huldigingen zorgde de fanfare voor de muzikale klanken. Tot slot werd de Famfaar beloond met een donatie van de nieuwe voorzitter van de Vrunj Huub Salden. Voorzitter Tilman Schreurs van de fanfare sloot het eindejaarsconcert af met een terug- en vooruitblik. Komend jaar verzorgt Fanfare O.L. Vrouw in ’t Zand onder andere het Vastelaovendconcert op 8 februari en concerteert het muzikale gezelschap op 1 maart in de Sint Christoffelkathedraal bij gelegenheid van de bevrijding van Roermond, 75 jaar geleden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →