HOOGEZAND-SAPPEMEER

Grootste zonnepark van Nederland operationeel

Print
Grootste zonnepark van Nederland operationeel

Afbeelding: Chint Solar

Zonnepark Midden-Groningen, het grootste in zijn soort in Nederland, is operationeel.

Dat meldt Chint Solar, dat de 315.000 panelen heeft geïnstalleerd. Het park nabij Hoogezand-Sappemeer beslaat een lap grond van 117 hectare en zal minstens 32.000 huishoudens van stroom voorzien.

Volgens Chint Solar is Midden-Groningen het eerste zonnepark dat een directe aansluiting heeft met het hoogspanningsnet van TenneT. Het park werd met de steun van onder meer gemeente, provincie en het Rijk uit de grond gestampt.

De eerste plannen voor het zonnepark stammen uit 2015. Begin dit jaar werd begonnen met de aanleg en eind oktober werd het laatste paneel op zijn plek gelegd. Voor de aanleg werd onder meer 1000 kilometer kabel gelegd en werden ongeveer 85.000 palen geslagen. Circa 12.000 bomen moeten het zicht op het zonnepark voor omwonenden verminderen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen