Inschrijving Abdijcross Rolduc met Trail Run van start

Print
Inschrijving Abdijcross Rolduc met Trail Run van start

Kopgroep bij de mannen lange cross dit jaar. Afbeelding: Achilles Top

Kerkrade / Eygelshoven -

De Abdijcross wordt in het weekend van 18 en 19 januari voor de 56ste keer bij Rolduc in Kerkrade gehouden.

De internationale atletiekcross heeft opnieuw een Europese erkenning gekregen en is een zogeheten EA-permit meeting. Na het grote succes van de vorige editie is zaterdag 18 januari om 13.00 uur de start van de Eurode Trail Runs over 10,5 kilometer en 21 kilometer. Het parcours van de korte trail gaat door het bosquet van Rolduc richting Berenbos en daarna naar de Carisborg en via de Berenbos weer terug naar Rolduc. De 21 kilometer wordt na de Carisborg gesplitst richting Kaffeberg, Gravenrode en de Anstelvallei en vervolgens via de Kaffeberg weer richting Rolduc. De start en finish is telkens op het sportveld van Rolduc. De crossen voor pupillen van de Atletiekunie staan die zaterdagmiddag even na 13.00 uur opnieuw op het programma.

Kidscrossen

Het wedstrijdprogramma op zondag 19 januari begint traditiegetrouw met de Movare Abdij-kidscrossen vanaf 9.30 uur. Tijdens de kidscrossen wordt ook aandacht besteed aan het gemeentelijk project Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG).

G-lopen

Om 10.30 uur starten twee zogeheten G-lopen voor jongens en meisjes met een beperking over een afstand van 500 en 850 meter. Daarna volgt om 10.50 uur de scholierenloop voor leerlingen van het voortgezet onderwijs over 3 kilometer en de recreantenloop voor mannen en vrouwen over 5,2 kilometer. Aansluitend zijn de diverse jeugdlopen van de Atletiekunie. De lange cross mannen over een afstand van 10.500 meter start om 13.00 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen over 7400 meter. Tijdens deze twee lopen verschijnt de nationale top aan de start, aangevuld met enkele internationale lopers en loopsters. Met de korte cross voor mannen en vrouwen over 2600 meter wordt de Abdijcross om 15.45 uur afgesloten. Elke deelnemer aan deze Abdijcross ontvangt na de finish een herinnering. De cross maakt deel uit van het Nationaal Crosscircuit. De inschrijvingstermijn is inmiddels geopend. Inschrijven voor 1 januari is twee euro goedkoper. Deelnemers die hun e-mailadres invullen, krijgen een dag na het evenement per e-mail een magazine me een persoonlijke foto, uitslagen en sfeerfoto’s gemaild. Voor alle informatie over de Abdijcross en de Eurode Trail Runs kijk op de website www.abdijcross.nl

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Scholieren van de basisscholen en het voortgezet onderwijs kunnen via de school inschrijven. Het secretariaat is op de wedstrijddag gevestigd in de aula Minor te Rolduc.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen