Bluestraffic Live beleeft 21e editie

Print
Bluestraffic Live beleeft 21e editie

De Supersonics spelen tijdens Bluestraffic Live in het café. Afbeelding: Organisatie Bluestraffic Live

Beringe -

De deuren van gemeenschapshuis De Wieksjlaag in hartje Beringe zwaaien op zaterdag om 19.30 uur weer wagenwijd open voor de 21e editie van Bluestraffic Live. Als afsluiting heeft de organisatie de Italiaanse gitarist Enrico Crivellaro weten te contracteren.

Hij stond op alle grote podia in de wereld tussen grootheden uit de blueswereld zoals onder andere BB King, John Lee Hooker en Mose Allison. Ook sleepte hij diverse awards in de wacht. Zijn gitaarspel wordt door blueskenners vergeleken met die van Duke Robillard, Ronnie Earl en Junior Watson. Geboren in het Italiaanse Padova, kreeg hij met zijn gitaarspel voet aan de grond in Los Angeles als veelgevraagd muzikant. Hij speelt soul, jazz, country, funk, maar vooral blues. James Harman, Lester Butler, Jeff Healey, Javina Magness, Jason Ricci, Brian Tempeton, Finis Tasby en vele anderen maakten gebruik van zijn diensten, wat zijn reputatie ten goede kwam. Hij wordt dan ook als een van de meest technisch begaafde gitaristen in bluesland beschouwd. In Nederland werd hij tijdens shows begeleid door Mike & the Mellotones. Van eigen bodem prijkt de Detonics op het affiche. In 2016 wonnen ze de Dutch Blues Challenge en vertegenwoordigden ze Nederland op de European Blues Challenge. In 2017 bereikten de vijf leden de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis. Ze spelen vooral swing en boogie, maar schuwen een uitstapje naar rumba of slow blues niet. Het café is deze avond het domein van de Supersonics, een regionale band die een eigen koers vaart binnen de rock & roll. Hun muziek is een mix tussen blues, country en rockabilly. Entree voor deze editie bedraagt € 12,50.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen