Onderscheiding

Fonteintje voor verbinder Pierre Rutten

Print
Fonteintje voor verbinder Pierre Rutten

Pierre Rutten heeft maandagavond het Fonteintje ontvangen uit handen van wethouder Lia Roefs Afbeelding: Ingrid Driessen

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Bergenaar Pierre Rutten is maandagavond in het zonnetje gezet voor zijn verdiensten voor organisaties in zijn gemeente. Uit handen van wethouder Lia Roefs ontving hij de gemeentelijke onderscheiding het Fonteintje.

Pierre Rutten kreeg de onderscheiding vanwege zijn inzet en betrokkenheid bij allerlei activiteiten van de Stichting Welzijnsbevordering Bergen. Hij brengt hulpvragers en vrijwilligers samen en heeft veel mensen enthousiast gemaakt om in de stichtingen deel te nemen. Sinds zijn pensionering is Rutten actief als vrijwilliger in diverse stichtingen en verenigingen van Welzijnsbevordering Bergen. Zo was hij in 2015 betrokken bij de start van het Ontmoetingscentrum Bergen. Sindsdien hebben de vrijwilligers hier meer dan 23.000 mensen ontvangen voor een activiteit, een maaltijd of een kopje koffie of thee. Ook heeft Pierre Rutten de Vincentiusvereniging nieuw leven ingeblazen. De vereniging strijdt met de Voedselbank tegen de armoede in de gemeente. Verder stond hij aan de wieg van de Bergense Buurtbus die vijf dagen per week inwoners vervoert die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen of een activiteit willen bezoeken. Momenteel is hij bezig met de inrichting van het meldpunt Naoberschap. Pierre Rutten heeft deze stichtingen en verenigingen mee opgericht, er fondsen en sponsoren voor geworven en plannen van aanpak gemaakt.