Justitie onderzoekt voortzetting verboden pedoclub Martijn

Print
Justitie onderzoekt voortzetting verboden pedoclub Martijn

Afbeelding: ANP XTRA

Twee prominente oud-leden van de verboden pedovereniging Martijn zijn online weer volop actief en strijden voor de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen

Dat meldt RTL Nieuws. De omroep zegt te beschikken over een besloten e-maillijst waarin tips worden gedeeld om kinderen te misbruiken.

Het OM bevestigt aan RTL dat de oud-leden van Martijn strafrechtelijk worden onderzocht nadat er twee aangiftes zijn gedaan. „We kijken naar de website waar in de aangifte naar wordt verwezen, en ook naar de mailinglijst waar RTL Nieuws onderzoek naar heeft gedaan”, laat officier van justitie Annemarie Kwaspen weten.

RTL Nieuws ging maandenlang undercover binnen de besloten e-mailgroep van Martijn. De Hoge Raad verbood de vereniging begin 2014 omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen