Fijngemalen kerstdiner in Venray voor gehandicapten met slikproblemen

Print
Fijngemalen kerstdiner in Venray voor gehandicapten met slikproblemen

Afbeelding: Getty Images

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Een kerstdiner waarbij het eten wordt fijngemalen, zodat ook mensen met slikproblemen kunnen aanzitten. Dat biedt zorgorganisatie Dichterbij voor het eerst aan in Venray voor cliënten met ernstige meervoudige beperkingen.

Mensen met een ernstige meervoudige beperking kunnen vaak niet genieten van een kerstdiner, omdat ze vaak slikproblemen hebben. Tijdens een feestelijke etentje, op 21 december bij Asteria in Venray, wordt de voeding dan ook glad gemalen en worden dranken verdikt.

De smaak wordt er niet minder om, belooft diëtiste Riet Duijghuisen, verbonden aan Dichterbij.

Het kerstdiner is een initiatief van de diëtisten van Dichterbij. Inspiratiebron vormde een themadag over meervoudige verstandelijke handicaps die de organisatie dit voorjaar hield. Tijdens die dag werd al geëxperimenteerd met een lunch, bedoeld om mensen zonder beperking te laten ervaren wat een ernstig meervoudig beperkte cliënt proeft.

Cliënten van de organisatie mogen maximaal twee gasten meenemen naar het kerstdiner, familieleden en/of begeleiders. Allemaal krijgen ze hetzelfde vijfgangenmenu met een amuse, soep, een visgerecht, een vleesgerecht en een dessert.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →