Achttien gewonden bij ongeluk met waterbus Antwerpen

Print
Achttien gewonden bij ongeluk met waterbus Antwerpen

Bij het aanleggen van de Waterbus op Linkeroever botste de boot tegen een pyloon ter hoogte van de aanlegsteiger. Afbeelding: HLN/Kristof Pieters

Door een ongeluk bij het aanmeren van een zogeheten Waterbus in Antwerpen zijn maandagochtend achttien mensen gewond geraakt. Zestien van hen zijn naar ziekenhuizen gebracht.

Een matroos van de watertaxi raakte zwaargewond, meldt het Openbaar Ministerie. Het ongeluk gebeurde in de vroege ochtend bij de aanlegsteiger op de linkeroever van de Schelde.

Er waren 58 passagiers aan boord toen de boot bij het aanmeren tegen de aanlegplaats botste. De schade aan de watertaxi en de aanlegplek is groot, aldus het OM. Het OM heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak van het ongeluk te onderzoeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen