Excursie

Verrassende winterwandeling in De Maasduinen

Print
Verrassende winterwandeling in De Maasduinen

Het blijft een verrassing hoe de Nederlandse winters eruitzien. Op zondag 22 december is er een winterexcursie in NP De Maasduinen Afbeelding: Henk Heijligers

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Krijgen we een witte kerst? Het blijft steeds een verrassing hoe de omgeving er rond de feestdagen in december uitziet. Nederlandse winters staan immers garant voor verrassingen. Het is daarom niet bekend onder welke condities de winterwandeling in Nationaal Park De Maasduinen op de zondag voor kerst (22 december) gehouden wordt.

Het ene moment lijkt het wel lente terwijl het andere moment Koning Winter de hoek om komt zetten. Hoewel het weer nog alle kanten op kan, is de natuur zich aan het voorbereiden op het komend voorjaar. De Maasduinengidsen zullen al wandelend langs het Reindersmeer vertellen over de winter. Ondersteund door prachtige vergezichten en boomsilhouetten komen de wandelaars in winterse sferen. De winterwandeling vindt plaats op zondag 22 december . De start bij Bezoekerscentrum De Maasduinen in Well is om 10.00 uur. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen