Piet Paulusma aan de slag voor NPO 1

Print
Piet Paulusma aan de slag voor NPO 1

Piet Paulusma. Afbeelding: ANP Kippa

Piet Paulusma, een van de bekendste weermannen van Nederland, blijft na zijn ontslag bij SBS 6 toch op televisie. In het nieuwe jaar is hij te zien op NPO 1 voor Omroep MAX.

Dat bevestigt Paulusma aan het AD nadat al het een en ander duidelijk werd uit programmagegevens van de publieke omroep. Paulusma: ,,Ik heb nog niet getekend, maar we zijn wel rond. In principe voor een jaar, maar dat kunnen er ook nog twee worden. Ik ga in grote lijnen hetzelfde doen als bij SBS6: het land in, op locatie het weer presenteren.”

De Friese weerman is op 2 januari voor het eerst te zien op NPO 1. Piets weerbericht is vanaf dan om 18.00 uur te zien op het eerste net. Paulusma was al langer in onderhandeling met MAX-baas Jan Slagter. Hij wilde hem graag inlijven, maar Paulusma zou te duur zijn voor de publieke omroep.

Piet Paulusma werd begin dit jaar na 23 jaar aan de kant gezet door SBS6. Hij presenteert zijn laatste weerbericht daar op 30 december.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen