Er op uit tips voor de feestdagen!

De feestdagen zijn er traditiegetrouw om mooie momenten met familie en vrienden te vieren. Met mensen je dierbaar zijn, samen een prachtige ervaring beleving, waar je een mooie herinnering aan overhoudt. Niet voor niets dat we ieder jaar met veel aandacht het programma voor de feestdagen samenstellen. Dit jaar met als overkoepelend thema 'betoverend en swingend'. En natuurlijk is het ook leuk om een mooi cadeau te schenken. Denk dan eens aan onze nieuwe cd of de philharmonie zuidnederland cadeaukaart.

Philharmonie Zuid Nederland

Het kerstconcert en het nieuwjaarsconcert zijn jaarlijks terugkerende evenementen die ‘klassiek voor iedereen’ brengen. En ‘Limburgse Kerst’ is al enkele jaren een begrip in Maastricht en vindt dit jaar voor de tweede keer ook in Sittard plaats. Dit jaar is voor het kerstconcert gekozen voor delen uit De Notenkraker suite van Tsjaikovski. En het was onze chef-dirigent Dmitri Liss zelf die deze selectie heeft gemaakt. Oorspronkelijk is de muziek geschreven voor ballet, maar ook zonder ballet of beelden erbij is deze muziek zo treffend, dat je je als vanzelf in snoepgoedland waant. En of je het werk nu voor de eerste keer gaat meemaken of voor de honderste keer hoort, het blijft even prachtig en je blijft je verbazen.

WonderkindAugustin Hadelich, wonderkind, aangenaam. Er is veel moeite gedaan om deze ‘rising star op viool’ naar Nederland te halen voor het kerstconcert. Hadelich – geboren 1984 in Italië, Duitse ouders – studeerde summa cum laude af aan het Instituto Mascagni in Livorno en werd vervolgens toegelaten tot de prestigieuze Juilliard School waar hij een Graduate Diploma (2005) én een Artist Diploma (2007) behaalde. Hij soleerde al bij de Los Angeles Philharmonic en de New York Symphonic. Hadelich is een opvallende verschijning met littekens in zijn gezicht die hij overhield aan een brand op de boederij van zijn familie. Hierdoor kon hij een jaar niet spelen en vroeg hij zich af of dat ooit weer zou lukken. Dat is goed helemaal goed gekomen, want de Seattle Times schreef treffend over zijn spel: ‘Verbluffende techniek, grote subtiliteit en diepe gevoelens’

Limburgse KerstEen hartverwarmend kerstprogramma voor het hele gezin. Voor de pauze een verhaal om in te verdwalen, geschreven en gebracht door Benny Lindelauf, waarbij Gili net als haar broers herder wil zjin. Maar per ongeluk ontsnapt haar lievelingsschaap uit de kudden en beleeft ze allerlei avonturen! Speciaal op dit verhaal componeerde Mark Putz de muziek. Heel bijzonder, want door de prachtige muziek en geweldige timing, waan je je in gedachten in de Efteling! Alles wordt door dirigent Sander Teepen en regisseur Inez Derksen van Het Laagland in vloeiende banen geleid. Na de pauze is het meezingen geblazen met het orkest en Limburgse Koorschool Cantarella tijdens een heuse Christmas-sing-a-long met de allerbekendste kerstliedjes als Oh Denneboom, Jingle Bells en De herdertjes lagen bij nachten.

Swingend nieuwjaarHe’s back! Na de West Side Story als dirigent in juli 2017 en als pianist in september 2017 in het pianoconcert van Gerschwin gaat Wayne Marshall beide talenten combineren tijdens het Nieuwjaarsconcert 2020! Met een swingend en jazzy progamma. Stilzitten is onmogelijk bij Gershwins Rhapsody in Blue of Bernsteins Wonderfull Town. Mét het Raschèr Saxofoon Quartet dat sinds de jaarwisseling 51 jaar bestaat! En als kers op de taart klinkt ook nog een heerlijke selectie uit het werk van het onovertro?en Broadway-duo Rodgers & Hammerstein.

Kortom, veel te genieten dus! Neem een kijkje op www.philharmoniezuidnederland.nl/feestdagen voor een compleet overzicht.