Kerstmis

Kersttocht eindigt met kraamvisite bij kribbe

Print
Kersttocht eindigt met kraamvisite bij kribbe

De kersttocht in Gennep zuid wordt vrijdagavond voor de achttiende keer gehouden.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Het Norbertplein in Gennep is vrijdagavond weer het start- en eindpunt van de jaarlijkse kersttocht. Op verschillende plekken in Gennep zuid wordt het kerstverhaal verteld.

Voor de achttiende keer zijn zo’n honderd vrijwilligers in touw om de tocht in goede banen te leiden. De route voert langs prachtige decors waarin acteurs een deel van het kerstverhaal vertellen. De plekken worden ingericht door bewoners van Gennep Zuid die hun oprit of carport hiervoor openstellen. In de herberg wordt de wandelaars een gratis glühwein of warme chocolademelk aangeboden. De route is ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Op het Norbertplein is een Kerstmarkt waar vanaf 18.00 uur bij de vuurkorven branden, en muziek klinkt van Stripped, Duo Sfeer en Voices4Fun. In de stands worden versnaperingen verkocht. Kinderen kunnen gratis een Kerststukje maken en de dieren knuffelen. In Buurthuis VanOns is de hobbymarkt met muziek van Paul Vens. Deelnemers aan de kersttocht kunnen vanaf 18.30 uur op pad. De route eindigt met een kraamvisite bij kindje Jezus in de Norbertuskerk waar het Gemengd Koor zingt. Bezoekers krijgen hier een beschuitje met muisjes aangeboden. Zie ook www.kersttocht-gennep.nl of de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen