Voorstelling ‘Overpeinzingen’ bij boekhandel Koops

Print
Voorstelling ‘Overpeinzingen’ bij boekhandel Koops

May Rooijakkers en Bart Sikkens spelen ‘Overpeinzingen’ Afbeelding: Bart Beurskens

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

In de bovenzaal van boekhandel Koops aan de Klaasstraat 17 in Venlo is op zondag 22 december de voorstelling ‘Overpeinzingen’ te zien, met monologen door May Rooijakkers en Bart Sikkens, met Irene Ruys als violiste.

In deze voorstelling worden Maria en Jozef gevolgd via enkele door elkaar waaierende monologen. uit ‘Madonna’s man’ van Daphne de Bruin. Hierin blikken zij terug op hun leven, op de ingrijpende gebeurtenissen die zich afspeelden in hun jonge jaren. Hun huwelijk dat, ondanks grote karakterverschillen voor hen geregeld werd. Het ontstaan van haar zwangerschap en de invloed hiervan op hun relatie. De worsteling van Jozef om tot acceptatie te komen en de geboorte van een kind dat voor hem nooit een echte zoon zou worden. Tenslotte het verlies van hun kind. De sfeer die door de teksten wordt opgeroepen wordt versterkt door muziek van onder meer Bach, Fauré en Prokofiev. Aanvang 14.30 uur, entree is een vrije gift.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen