Jongen (15) opgepakt voor zware mishandeling na heftige kroegruzie Laren

Print
Jongen (15) opgepakt voor zware mishandeling na heftige kroegruzie Laren

Afbeelding: ANP

De politie heeft maandagochtend een derde verdachte aangehouden in verband met een grote vechtpartij in een café in het Noord-Hollandse Laren. De politie schoot zondagavond een van de vechtersbazen neer toen agenten werden belaagd.

Maandagochtend is er een 15-jarige jongen opgepakt voor zware mishandeling, meldt de politie via Twitter. Alle drie de verdachten komen uit Marknesse (Flevoland). Zondag werden al twee mannen van 47 en 19 uit deze plaats aangehouden, onder wie de betrokkene die neergeschoten werd.

Grote vechtpartij

Volgens het politiekorps rukten patrouilleteams omstreeks 20.50 uur uit voor een melding over een grote vechtpartij bij een café aan de Naarderstraat in Laren. Toen agenten tussenbeide wilden komen, werden ze belaagd door meerdere personen die hen bekogelden met glazen. Een van de ordehandhavers raakte daarbij gewond. In het tumult schoot een collega een van de belagers neer.

De ordehandhaver werd met letsel opgenomen in het ziekenhuis. Ook de gewonde verdachte moest in het ziekenhuis behandeld worden, meldde de politie Gooi en Vechtstreek zondagavond. Op dit moment onderzoekt de Rijksrecherche het incident.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen