Jaar van de Ontmoeting

Op wereldreis met filmmaker Marijn Poels

Print
Op wereldreis met filmmaker Marijn Poels

De documentaire Route 2015 van Marijn Poels wordt zondag vertoond in Gennep.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

In de KennisKeuken bij de bibliotheek in Gennep wordt zondagmiddag de documentaire Route 2015 van filmmaker Marijn Poels vertoond. De beelden van de inspirerende wereldreis draaien in de Niersstad in het kader van het Jaar van de Ontmoeting.

Stichting Evenementen Gennep heeft in dat kader dit jaar in nauwe samenwerking met een aantal organisaties, waaronder Biblioplus, Vluchtelingenwerk, Intos, Synthese en Museum Het Petershuis al veel activiteiten gerealiseerd. De reeks bijeenkomsten staan in het teken van diversiteit van culturen. In Route 2015 reist de kijker mee door de meest bijzondere landen, culturen en leefomstandigheden. Samen met gepassioneerde en bevlogen Nederlanders, die elders in de wereld lokale initiatieven steunen, brengt deze achtdelige documentaire reeks op toegankelijke, avontuurlijke en inspirerende wijze de grootste werelduitdagingen in beeld. Marijn Poels, Meerlo (1975) is een Nederlands onafhankelijk film- en documentairemaker. Hij maakte onder meer de films The Uncertainty Has Settled, Pablo en de documentaire reeksen L1imburg Helpt (2009 en 2012). De in Berlijn woonachtige Poels maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. In 2009 schreef hij zijn eerste boek ‘Tussen twee werelden’. Poels’ filmstijl wordt gekenmerkt door reallife registratie. De kijker krijgt een realistische inkijk in de werkelijkheid zonder dat hieraan een mening is gekoppeld. Poels ontving op 20 augustus 2011 de onderscheiding The Voice of Peace in de Pakistaanse stad Lahore. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich in Pakistan inzetten tegen terrorisme en geweld en opkomen voor de rechten van de mens, De toegang is zondag gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wie verzekerd wil zijn van een plaats stuurt een email naar m.leideritz@planet.nl . De voorstelling begint om 14.00 uur, de KennisKeuken is vanaf 13.30 uur open.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen