Winkelend publiek Roermond krijgt voorlichting over zakkenrollerij

Print
Winkelend publiek Roermond krijgt voorlichting over zakkenrollerij

Afbeelding: Getty Images

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Winkelend publiek in Roermond wordt op zaterdag 14 en zaterdag 21 december gewezen op het gevaar van zakkenrollers. Dat laat de politie weten.

Studenten van het Citaverde-college gaan samen met de politie,het Retail Interventie Team en mensen van stadstoezicht de binnenstad in om bezoekers te wijzen op het gevaar van zakkenrollers en hoe ze het beste hun portemonnee op kunnen bergen.

De studenten van Citaverde doen mee aan de actie omdat zij het keuzevak ‘geüniformeerde veiligheidsberoepen’ volgen en later bij defensie, politie of in de beveiliging willen werken.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal gevallen van zakkenrollerij in de afgelopen jaren is gedaald in Roermond, nadat er in de jaren ervoor een stijging was te zien. In 2010 waren er 170 gevallen van zakkenrollerij, in 2016 waren dat er 445. In 2018 werden er 305 gevallen gemeld.

Lees ook: Roermond jaagt op zakkenroller

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →