Valkenswaard

Grote Belgische order voor bussenbouwer VDL

Print
Grote Belgische order voor bussenbouwer VDL

Een VDL-bus van De Lijn. Afbeelding: De Lijn

VDL Bus & Coach gaat tweehonderd hybride stadsbussen leveren voor de Belgische vervoerder De Lijn.

De bussen van het type Citea gaan op diverse locaties in Vlaanderen rijden en de eerste exemplaren worden in de tweede helft van 2020 geleverd. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Het Belgische ov-bedrijf heeft sinds 2014 al 620 bussen besteld bij VDL.

Volgens De Lijn is de nieuwe order de grootste bestelling in de geschiedenis van de vervoerder. „Dankzij deze 200 bussen besparen we jaarlijks een miljoen liter diesel en daalt de uitstoot van CO2 met 2640 ton”, aldus Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

De nieuwe bussen hebben een groter accupakket dan de hybride VDL-bussen die De Lijn al in gebruik heeft. Daardoor kunnen ze in bijvoorbeeld stadscentra volledig elektrisch rijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen