Maak kennis met de elektrische Buurauto

Print
Maak kennis met de elektrische Buurauto

De elektrische Buurauto kan gedeeld worden door buren in een wijk. Afbeelding: Getty Images/Westend61

Reuver -

Wie kennis wil maken met de elektrische Buurauto of een proefrit maken kan zich vrijdag vanaf 13.00 uur of zaterdag vanaf 10.00 uur melden in het Duurzaamheidstrefpunt in de bibliotheek aan de Pastoor Vranckenlaan 18 in Reuver.

Deelauto’s worden gedeeld met buren in de wijk, als oplossing voor mensen die niet de middelen hebben om een eigen auto aan te schaffen of in gebieden waar het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar is. DeeldeZon combineert zonnedaken op scholen, sporthallen of andere gemeentelijke gebouwen in de directe omgeving van woonwijken aan laadpalen en elektrische deelauto’s. De elektrische deelauto’s kunnen direct van de zonnepanelen lokale stroom ontvangen, maar ook terug leveren aan het gebouw waar de stroom vanaf komt. Dit kan op de momenten dat de zon minder schijnt of de vraag naar elektriciteit groot is. Dan kan de elektrische auto als wijkaccu dienen. Deze nieuwe combinatie van energie opwekken, opslaan en gebruiken in de wijken of buurten wordt samen met de gemeente Beesel uitgevoerd.

Wie vragen of ideeën heeft kan komend weekend binnenlopen bij de bibliotheek of een mail sturen naar paul@zonnova.nl of kijken op www.deeldezon.eu

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu