Voetbal

Astrantia nadert koplopers in 5F

Print
Astrantia nadert koplopers in 5F

Astrantia-speler Jan Janssen (nummer 7) scoort stijlvol, en bepaalt de eindstand op 1-3. Afbeelding: Marieke Lemmen

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Het Middelaarse Astrantia zet de opmars voort. De ploeg van trainer Patrick Pothuizen klopte zondag subtopper GVV’57 in Grave, en bleef opnieuw zonder puntverlies. De Middelaarse voetballers zijn na de 1-3 overwinning derde in klasse 5F.

In Grave konden beide teams voor de pauze niet echt een vuist maken. Thijn Fransman brak de ban in de 35e minuut toen hij een door Tim Sengers en Dennis Simons opgezette aanval wist af te ronden. Met een 0-1 voorsprong ging Astrantia de rust in. In de tweede helft kwam GVV’57 op 1-1 via Vidjay van Kerk. Astrantia zocht meteen de aanval en kwam door een eigen doelpunt weer op voorsprong. Een schot van Thijn Fransman werd onderweg door een Graafs been van richting veranderd. Het slotakkoord was voor Jan Janssen die uit een voorzet van Hans Kroon de bal op de borst aannam en uit de draai in het dak van de goal schoot. Astrantia speelde de strijd geroutineerd uit en won voor de zesde keer in de laatste zeven wedstrijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen