Start nieuwbouw Parc Glana in Geleen

Print
Start nieuwbouw Parc Glana in Geleen

Afbeelding: Hollandse Hoogte

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In Geleen werd maandag officieel begonnen met de bouw van een complex van negen groepswoningen in Parc Glana.

Op dit moment kunnen mensen met dementie en ouderen met lichamelijke beperkingen terecht in zorgcentrum Glana van Zuyderland aan de Lienaertstraat. Die locatie is echter aan vernieuwing toe. Zuyderland realiseert daarom met Wonen Zuid nieuwe huisvesting.

De negen groepswoningen liggen in een parkachtige omgeving waar bewoners zich overdag zelfstandig kunnen bewegen. Iedere woning is onderverdeeld in twee identieke afdelingen die zo is ingericht dat er twee groepen van zeven cliënten met elkaar samen kunnen wonen. De verwachting is dat de woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen