Alle verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

Print
Alle verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

Afbeelding: ANP

Alle verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak zijn op vrije voeten gesteld. Nadat vrijdag al twee verdachten werden vrijgelaten, volgden de zes andere mannen maandagmiddag.

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank. Ze werden voorgeleid bij de rechter-commissaris, die moest bepalen of de verdachten nog maximaal twee weken vast bleven zitten. Dat is dus niet het geval. Dat wil overigens niet zeggen dat ze geen verdachte meer zijn in de Bossche groepsverkrachtingszaak.

Lees ook: Aanwijzingen dat er meer slachtoffers Bossche groepsverkrachtingen zijn

Twijfels

Robert Klaassen, advocaat van verdachte Boy M. (18), vertelt tegen het Brabants Dagblad dat er twijfels bestaan over de geloofwaardigheid en onafhankelijkheid van de verklaringen van de drie meisjes die meldingen deden van de groepsverkrachting.

Lees ook: Het digitale tribunaal heeft zijn werk al gedaan in groepsverkrachtingszaak Den Bosch

Autogarage

Het onderzoek naar de groepsverkrachtingen in een autogarage in Den Bosch begon nadat drie tienermeisjes onafhankelijk van elkaar melding hadden gedaan dat ze door meerdere jongens zouden zijn verkracht. Ze zouden ook zijn gedrogeerd. Vorige week dinsdag werden de verdachten opgepakt. De nu vrijgelaten mannen zijn tussen de 18 en 26 jaar oud en komen uit Den Bosch en Rosmalen. Vijf van hen zijn neven van elkaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen