Oliebollentocht Simpelveld op maandag 30 december

Print
Oliebollentocht Simpelveld op maandag 30 december

Lang leve de oliebol. Afbeelding: Stefan Koopmans

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Wandelvereniging NOAD uit Bocholtz houdt op maandag 30 december, samen met de Stichting Promotie Simpelveld, de 34e editie van de Oliebollentocht in en om Simpelveld.

Gekozen kan worden uit vier afstanden. Te weten 7, 12, 15 en 18 kilometer. Het idee om tussen Kerstmis en Nieuwjaar buiten iets te organiseren waar èn vakantiegangers èn bewoners van de eigen streek aan kunnen deelnemen, is ooit (in 1986) bij de toenmalige V.V.V. Simpelveld geboren. Met medewerking van de wandelsportvereniging NOAD uit Bocholtz is dit evenement verder uitgewerkt. Ook dit jaar hebben de parkoersbouwers weer gezorgd voor mooie wandelroutes.

Rustplaats

Na de start in Simpelveld gaan de langere afstanden via de Oude Molen naar Bosschenhuizen en de Huls, waar ze de wandelaars van de 12 km treffen om vervolgens richting de Beitel te wandelen. Hier is bij de firma Hesi een rustplaats ingericht.

Vervolgens gaan de wandelaars via Waalbroek, alwaar ze ook de wandelaars van de 7 km treffen, over rustige veldwegen naar de kantine van VV Simpelveld. Hier wordt door de Stichting Promotie Simpelveld gezorgd voor een oliebol en een beker glühwein of warme chocolade.

Van hieruit gaat het via veldwegen naar Baneheide, het ZLSM station en dan terug naar de finish in Partycentrum Oud Zumpelveld.

Het vertrek vindt plaats vanaf Party Centrum Oud-Zumpelveld aan de Irmstraat 23. 7 km, tussen 09.00 en 14.00 uur. 12 km, tussen 09.00 en 13.00 uur. 15 en 18 km, tussen 09.00 en 12.00 uur. Meer info: Han Pirovano, tel. 06-12534731.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen