Airport Weeze voorlopig gered van de ondergang, regio legt bijna twee miljoen op tafel

Print
Airport Weeze voorlopig gered van de ondergang, regio legt bijna twee miljoen op tafel

Airport Weeze is voorlopig gered. Afbeelding: Stefan Koopmans

Het lijkt erop dat Airport Weeze voorlopig openblijft. De regio Kleve en de gemeente Weeze zijn bereid bijna twee miljoen euro op tafel te leggen om de luchthaven 2020 te laten overleven.

Regio en gemeente moeten nog officieel besluiten tot steun aan de noodlijdende luchthaven. Maar commissievergaderingen die voorafgaan aan de definitieve besluiten, maakten onlangs duidelijk dat er voldoende politieke steun is voor Airport Weeze. De politici zetten daar wel een kanttekening bij: eens maar nooit weer.

Lees ook: Vliegveld Weeze in financiële problemen, toekomst onzeker

In een reactie in de Rheinische Post zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber dat de eenmalige overheidssteun voldoende is. In 2021 verwacht Van Bebber weer op eigen benen te kunnen staan. Hij verwacht namelijk kostendaling door belastingmaatregelen van de regering in Berlijn en meer inkomsten van Nederlanders door de invoering van vliegbelasting in Nederland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen