Cursus ‘Sjriefwies van het Kirchröadsj’

Print
Cursus ‘Sjriefwies van het Kirchröadsj’

Lei Heijenrath. Afbeelding: Gert Lammer

Kerkrade / Eygelshoven -

Gedurende zes avonden krijgen belangstellenden de beginselen geleerd van lezen en schrijven in het Kerkraads. Deze dialectcursus start donderdag 16 januari in HuB Bibliotheek Kerkrade aan het Martin Buberplein. Het aanvangstijdstip is telkens om 19.00 uur.

Op basis van de inschrijving ontvangen de deelnemers gedrukt lesmateriaal. Van de cursisten wordt verwacht dat zij een Limburgs dialect spreken en pen en papier of ipad meebrengen.

Dialectkenner

Docent is de Kerkradenaar Lei Heijenrath, neerlandicus en dialectkenner. Tijdens de cursus wordt ingegaan op het karakter van de Limburgse dialecten, de beginselen van de spelling en specifieke kenmerken van het Limburgs in het algemeen en het Kerkraads in het bijzonder. Na afloop zijn de deelnemers in staat schriftelijk te communiceren in het dialect. Ook voor wie een ander Limburgs dialect spreekt dan het Kerkraads is de cursus geschikt.

De kosten voor zes avonden bedragen 20 euro voor leden van de bieb en 30 euro voor niet- leden.

Aanmelding: info@bibliotheekkerkrade.nl of tel. 045 – 7630520.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen