Cursus ‘Sjriefwies van het Kirchröadsj’

Print
Cursus ‘Sjriefwies van het Kirchröadsj’

Lei Heijenrath. Afbeelding: Gert Lammer

Kerkrade / Eygelshoven -

Gedurende zes avonden krijgen belangstellenden de beginselen geleerd van lezen en schrijven in het Kerkraads. Deze dialectcursus start donderdag 16 januari in HuB Bibliotheek Kerkrade aan het Martin Buberplein. Het aanvangstijdstip is telkens om 19.00 uur.

Op basis van de inschrijving ontvangen de deelnemers gedrukt lesmateriaal. Van de cursisten wordt verwacht dat zij een Limburgs dialect spreken en pen en papier of ipad meebrengen.

Dialectkenner

Docent is de Kerkradenaar Lei Heijenrath, neerlandicus en dialectkenner. Tijdens de cursus wordt ingegaan op het karakter van de Limburgse dialecten, de beginselen van de spelling en specifieke kenmerken van het Limburgs in het algemeen en het Kerkraads in het bijzonder. Na afloop zijn de deelnemers in staat schriftelijk te communiceren in het dialect. Ook voor wie een ander Limburgs dialect spreekt dan het Kerkraads is de cursus geschikt.

De kosten voor zes avonden bedragen 20 euro voor leden van de bieb en 30 euro voor niet- leden.

Aanmelding: info@bibliotheekkerkrade.nl of tel. 045 – 7630520.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen