Nederlander overleden na ongeval in Duitsland

Print
Nederlander overleden na ongeval in Duitsland

Foto ter illustratie

Een 43-jarige man uit Geldrop is dinsdagochtend in het ziekenhuis van het Duitse Krefeld overleden na een verkeersongeval op de A40 bij Kempen, vlak over de grens bij Venlo.

Volgens de Duitse politie veroorzaakte een 53-jarige Belg het ongeluk. Hij raakte lichtgewond. Van de Belg is bloed afgenomen omdat de politie hem verdenkt van rijden onder invloed.

Bij een inhaalmanoeuvre botste de Belg achter op de Nederlandse auto. De Belgische auto sloeg over de kop en kwam ondersteboven in de berm terecht. De Nederlander botste door de klap met zijn auto tegen een boom en raakte bekneld in het wrak. Hij is met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht en daar korte tijd later overleden.

Project 46: het verhaal achter verkeersslachtoffers

Elke dag sterft er wel iemand in het verkeer. Een dood die zelden leidt tot grote artikelen in de krant. Wie de slachtoffers waren, wat er gebeurde en welke impact hun dood had, blijft vaak onderbelicht. Namens De Limburger deden Judith Janssen en Rik van Hulst een jaar lang onderzoek naar 46 slachtoffers die in 2018 stierven in het Limburgse verkeer.

Kijk en beluister de aangrijpende verhalen wekelijks via delimburger.nl/project46

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen