Overname

Europese Commissie stemt in met overname cateringbedrijf Vermaat

Print
Europese Commissie stemt in met overname cateringbedrijf Vermaat

Afbeelding: Getty Images

De Europese Commissie heeft de overname van het grote Nederlandse cateringbedrijf Vermaat Groep door de Britse investeerder Bridgepoint goedgekeurd. Volgens Brussel heeft de deal „zeer beperkte” invloed op de markt en zijn er geen zorgen over concurrentieverstoring.

Het familiebedrijf in IJsselstein startte in 1978 als delicatessenwinkel in Utrecht en groeide de laatste jaren als kool. In 2015 kocht de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group het bedrijf van de oprichtersfamilie. Onder de Zwitsers is de jaaromzet via diverse overnames toegenomen van 138 miljoen euro tot bijna 300 miljoen euro.

Tegenwoordig is Vermaat als cateraar actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, bistro’s, cafés en kantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, actief in Duitsland en België.

Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen