Banken

Tuchtcommissie voor bankiers legt beroepsverbod van twee jaar op

Print
Tuchtcommissie voor bankiers legt beroepsverbod van twee jaar op

Afbeelding: Getty Images

De Tuchtcommissie Banken heeft een voormalige bankemployé een beroepsverbod van twee jaar opgelegd, omdat hij vertrouwelijke informatie deelde met een privédetective. Een medewerkster mag anderhalf jaar niet werken in de bancaire sector, omdat zij privékosten declareerde en valse facturen indiende.

De bankmedewerker gaf zijn vriend, een privédetective, betaalgegevens van tientallen klanten. Deze gegevens waren van belang voor opdrachtgevers van de privédetective. Toen dit uitkwam, werd de bankmedewerker op staande voet ontslagen. De Tuchtcommissie noemt het gedrag „volstrekt ontoelaatbaar” en legt een beroepsverbod van twee jaar op. Dit is een half jaar meer dan de directeur van de Stichting Tuchtrecht Banken had gevraagd.

Een andere bankmedewerkster ging in tegen de bankierseed. Ze declareerde ruimt 1000 euro aan privékosten. Ook diende ze voor meer dan 40.000 euro valse facturen in. De arbeidsovereenkomst werd op initiatief van de bank beëindigd. De Tuchtcommissie heeft bepaald dat de medewerkster anderhalf jaar niet bij een bank mag werken.

De naam van de bank of de banken waar de personen werkten, zijn niet bekendgemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →