Politie valt pand binnen bij anti-terreuractie in Mönchengladbach

Print
Politie valt pand binnen bij anti-terreuractie in Mönchengladbach

Afbeelding: Track ‘88

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Duitse politie heeft dinsdagochtend vroeg een inval gedaan in een appartementengebouw in Mönchengladbach. Dat gebeurde in het kader van een terreur-onderzoek.

Buurtbewoners van het pand aan de Roermonder Strasse werden rond zes uur in de ochtend gewekt door een luide knal. Speciale eenheden van de politie bliezen de deur van het pand op en deden een doorzoeking.

Volgens Duitse media gaat het om een onderzoek naar personen die lid zouden zijn van Islamitische Staat. Er werden geen arrestaties verricht. Wel zou er bewijsmateriaal zijn veiliggesteld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen