Zienswijzen houden komst islamitisch meisjesinternaat naar Blerick niet tegen

Print
Zienswijzen houden komst islamitisch meisjesinternaat naar Blerick niet tegen

Tegenstanders van het plan in Blerick kunnen dat alleen nog aanvechten bij de rechter. Afbeelding: ANP

Blerick -

Het overgrote deel van de 91 zienswijzen tegen de komst van een islamitisch meisjesinternaat aan de Alberickstraat in Blerick is afgewezen. Tegenstanders kunnen het plan alleen nog aanvechten bij de rechter.

In april besloot het college van B & W van Venlo om mee te werken aan de komst van een islamitisch meisjesinternaat. Plan is dat in het eigen pand aan de Alberickstraat doordeweeks circa twintig meisjes van circa twaalf tot achttien jaar gaan verblijven. De meisjes gaan overdag naar de middelbare school. In het internaat krijgen ze buiten schooltijd onder andere godsdienstles en huiswerkbegeleiding.

Bij de gemeente Venlo kwamen 91 zienswijzen tegen het plan binnen. Indieners van de zienswijzen stelden onder andere dat het initiatief niet zou bijdragen aan de emancipatie en integratie van de meisjes in de wijk.

Het college van B&W stelt dat de aanvraag van Stichting Islamitisch Centrum Venlo voldoet. Ook schrijft het college dat het meewerkt aan de plannen omdat het ‘in de samenleving van vandaag past dat we elkaar de ruimte geven’. Naar aanleiding van de zienswijzen heeft de gemeente alleen enkele verkeersaspecten van het plan aangepast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen