Celstraf en behandeling voor terrasbelager

Print
Celstraf en behandeling voor terrasbelager

Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht / Itteren -

Een 33-jarige man is veroordeeld tot 102 dagen cel omdat hij deze zomer gedreigd heeft een zwangere vrouw op een vol terras in Maastricht met een kapot glas te steken. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats was psychotisch en onder invloed van amfetaminen. De celstraf is gelijk aan de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten. Ook moet hij zich melden bij een kliniek voor behandeling.

De man had op 22 juni eerst vernielingen in een magazijn aangebracht. Toen de politie en ambulance verschenen, rukte hij zich los en rende hij naar een terras in de buurt. Daar heeft hij een glas kapotgeslagen en een willekeurig slachtoffer uitgekozen om te bedreigen. Volgens de rechtbank heeft hij niet alleen de zwangere vrouw en haar partner maar ook veel toeristen de nodige angst aangejaagd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen