Jo Palmen stopt als wethouder Brunssum vanwege gezondheidsredenen

Print
Jo Palmen stopt als wethouder Brunssum vanwege gezondheidsredenen

Jo Palmen neemt per 25 december afscheid als wethouder. Afbeelding: ANP

Brunssum -

De Brunssumse wethouder Jo Palmen (BBB Lijst Palmen) keert niet meer terug. Dat is dinsdag aan de leden van de gemeenteraad medegedeeld.

Palmen legde zijn werkzaamheden eind augustus noodgedwongen neer om gezondheidsredenen. Toen was al duidelijk dat de Brunssumer lange tijd uitgeschakeld zou zijn. Partijgenoot Jo Mertens werd als vervanger aangesteld en is dinsdagavond officieel benoemd.

Handig

De vraag was of dat juridisch kon omdat Palmen pas op 25 december officieel stopt. Burgemeester Gerd Leers deed daarom navraag bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten. „Het is mogelijk. Ik had de raad ook op 25 december terug kunnen laten komen, maar dat leek me niet handig.”

Jo Palmen was vorig week nog aanwezig bij de voordracht van Wilma van der Rijt als nieuwe burgemeester van Brunssum. Hij nam dinsdag met een brief afscheid. De raadsleden werden aan het einde van de middag geïnformeerd.

Lees ook: Discussie in Brunssum over kosten vervanger wethouder Palmen

Palmen heeft provinciaal en landelijk de media gehaald, onder meer door een langslepende affaire over een stukje grond. Luc Winants trad in december 2017 af als burgemeester nadat Palmen door de gemeenteraad tot wethouder werd benoemd. Dat gebeurde nadat een onderzoek integriteitsvragen had opgeworpen.

Verhoudingen

Oud-minister en Brunssumer Gerd Leers volgde Winants op. Hij wist de extreem gespannen verhoudingen binnen de raad te normaliseren. Leers betreurt het noodgedwongen vertrek. „Ik meen dit uit de grond van mijn hart. Ik wens Jo veel beterschap. Niemand neemt met plezier afscheid door ziekte. Zeker niet Jo. Hij is met hart en ziel aan dit vak gebakken.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen