Villa Flora Venlo uit voorzorg ontruimd om ammoniaklucht

Print
Villa Flora Venlo uit voorzorg ontruimd om ammoniaklucht

Afbeelding: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Campusgebouw Villa Flora op het voormalig Floriadeterrein in Venlo is woensdagochtend uit voorzorg ontruimd.

Medewerkers roken rond 07.00 uur een ammoniaklucht, waarna werd besloten om het gebouw te ontruimen. De brandweer was ter plaatse om metingen te verrichten.

Ongeveer tachtig tot negentig personen werden opgevangen in de Innovatoren. Dinsdag vonden er werkzaamheden plaats in het gebouw. Daarbij was een afsluiter niet goed dichtgedraaid en was een ammoniaklek ontstaan. Het lek is inmiddels gedicht.

Uit metingen is gebleken dat de waardes zo laag waren dat het geen gevolgen had voor de gezondheid van de medewerkers. Het gebouw werd geventileerd om de geur te verwijderen. Rond 09.15 uur mochten de medewerkers weer naar binnen.

Villa Flora fungeerde tijdens de Floriade als expositieruimte en wordt tegenwoordig als kantoorgebouw gebruikt. Er zitten meerdere bedrijven in het pand.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen