Nederlands kampioen Xavier Köhlen bokst om de Benelux-titel

Print
Nederlands kampioen Xavier Köhlen bokst om de Benelux-titel

Archiefbeeld van Xavier Köhlen. Afbeelding: Luc Lodder

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Profbokser Xavier Köhlen uit Sittard-Geleen bokst zaterdag 28 maart in Heerlen tegen de Belg Islam Teffahi om de vacante BeNeLux Super Welter Title.

De partij is de hoofdschotel van een groot boksgala in sporthal De Varenbeuk. Met de geboren Tunesiër Islam Teffahi krijgt Nederlands kampioen Xavier Köhlen de zwaarste kluif in zijn nog jonge profloopbaan voorgeschoteld. De ervaren 37-jarige bokser (41 partijen) won in het verleden tot drie keer toe een titelgevecht om de WBC Super Welter Title. De WBC is één van de grootste en meest prestigieuze wereldwijde boksbond.

Lees ook: Achtste profzege voor Nederlands kampioen Xavier Köhlen

Xavier Köhlen, afgestudeerd als Master in Fiscaal Recht, is werkzaam bij een advocatenkantoor in Sittard, maar maakte pas vorig jaar de overstap naar het profboksen. Op 7 november veroverde hij in zijn zevende profgevecht in Amsterdam al de Nederlandse titel in het super weltergewicht. Het gevecht in Heerlen wordt de negende profpartij voor de ongeslagen Köhlen.

Lees ook: Xavier Köhlen: ‘Om te winnen moet je pijn doen’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen