866 kilo vuurwerk in garage Arnhem, bommenexperts in actie vanwege ontploffingsgevaar

Print
866 kilo vuurwerk in garage Arnhem, bommenexperts in actie vanwege ontploffingsgevaar

Het vuurwerk is in de garage gevonden. Afbeelding: Roland Heitink/Persbureau Heitink

In een garage aan de Lissestraat in de Arnhemse wijk Elderveld is 866 kilo zwaar vuurwerk gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het vuurwerk weggehaald, omdat het ontploffingsgevaar groot was.

Een persoon is aangehouden. Aan een deel van het vuurwerk is ‘aanpassingen gedaan’, waardoor het volgens een politieagent ‘tot de hoogste gevaarklasse behoorde’. Als het ontploft was, was het risico voor omwonenden enorm geweest. ,,Dan hadden die garages hier niet meer gestaan”, zegt de agent.

De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een anonieme tip. Aan de garageboxen grenst een rijtje van vijf huizen. Om wat voor vuurwerk het precies gaat, is niet bekend gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen