Lionel Richie en Kensington maken hoofdacts voor jubileumeditie Bospop compleet

Print
Lionel Richie en Kensington maken hoofdacts voor jubileumeditie Bospop compleet

Van links naar rechts: Lionel Richie, Kensington en Sting. Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Lionel Richie, Kensington en de donderdag eerder bekendgemaakte Sting zijn de hoofdacts op de jubileumeditie van Bospop in 2020.

Het popfestival in Weert vindt volgend jaar voor de veertigste keer plaats. Bospop heeft donderdag 25 namen van artiesten vrijgegeven die op 10, 11 en 12 juli op het hoofdpodium en in de festivaltent gaan optreden.

Lees ook: Sting komt alsnog naar Bospop: hoofdact op jubileumeditie

Lionel Richie

Opvallende naam op het affiche is beslist de Amerikaanse popzanger Lionel Richie. De voormalige frontman van The Commodores was enkele jaren geleden een bijzondere verschijning op Pinkpop en leverde destijds een van de beste optredens van het festival af. De 70-jarige artiest is volgend jaar aan een uitgebreide wereldtournee bezig en neemt een kruiwagen vol hits mee naar Weert. De meester van succesvolle ballads als Endless love, Hello en Say you, say me laat het publiek zwijmelen, maar zal er zeker ook voor zorgen dat er gedanst wordt op het plafond met krakers als All night long (all night), Running with the night, Se la en Dancing on the ceiling.

Kensington

Ook de Utrechtse hitformatie Kensington is van de partij en mag Bospop op zondag 12 juli zelfs afsluiten. De rockband – die inmiddels vijftien jaar bestaat en bijna een maand geleden het vijfde studioalbum Time heeft uitgebracht – is al jaren de meest populaire groep van ons land.

Lionel Richie en Kensington maken hoofdacts voor jubileumeditie Bospop compleet

Sting

Met voormalig The Police-frontman Sting als afsluiter op de openingsdag van het driedaagse festival heeft Bospop drie hoofdacts gecontracteerd die normaliter garant zullen staan voor een grote publieksopkomst. Festivaldirecteur Peter Verkennis heeft al laten doorschemeren dat Bospop mikt op 25.000 bezoekers per dag.

Bløf, De Dijk, White Lies

De Zeeuwse band Bløf, de mannen van De Dijk en White Lies zijn de belangrijkste namen op het tweede podium in de festivaltent. Bospop heeft ook de rockdiva’s Beth Hart en Melisa Etheridge vastgelegd. De Amerikaanse zangeres Beth Hart heeft in het verleden vaker samengewerkt met Joe Bonamassa. Daarom is het wellicht niet vreemd dat de gitaarvirtuoos ook tot de artiesten behoort die naar Weert komen. Met Seasick Steve en de Walter Trout Band staan ze garant voor de nodige portie bluesrock op het festival.

Lionel Richie en Kensington maken hoofdacts voor jubileumeditie Bospop compleet

Lees ook: Iron Maiden naar Weert: enige Nederlandse show van de Legacy of the Beast Tour

Natasha Beddingfield

Ook Natasha Beddingfield is van de partij. De Britse zangeres scoorde in het begin van haar carrière twee grote hits met These words en het nog steeds veel gedraaide Unwritten.

Lionel Richie en Kensington maken hoofdacts voor jubileumeditie Bospop compleet

Een vleugje Prince

Op Bospop zal ook nog een vleugje Prince te horen zijn. The Revolution – de begeleidingsband van de overleden zanger – is eveneens van de partij. De funkrockgroep heeft Wendy Melvoin en Lisa Coleman in de gelederen die samen als duo ook succesvol waren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen