Vredeslicht uit Bethlehem verspreid door Landgraaf en Brunssum

Print
Vredeslicht uit Bethlehem verspreid door Landgraaf en Brunssum

Wie het Vredeslicht mee naar huis wil nemen, moet zelf voor een lantaarn zorgen. Afbeelding: Scouting St. Tarcisius

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum -

Het Vredeslicht wordt in Bethlehem ontstoken en bereikt via Oostenrijk onder andere Nederland. Zaterdag 21 december wordt het Vredeslicht verspreid in Landgraaf. Dit gaat plaatsvinden in winkelcentrum Op de Kamp op het Raadhuisplein om 16.30 uur.

De organisatoren willen dit jaar deze manifestatie voor en door kinderen laten doen. Met warme chocomel, een versnapering en knapperend vuur wordt het een hele gebeurtenis.

Oorlogsgraven

Aansluitend reist het Vredeslicht door naar de War Cementery aan de Heufstraat in Brunssum. Hier zal met hulp van scouts, adoptanten, veteranen en andere geïnteresseerden ieder graf voorzien worden van een Vredeslichtje. Ook hier is dan het Vredeslicht voor thuis te verkrijgen. Neem hiervoor dan ook een kaars in een lantaarn mee. Of koop in de aanwezige tent een kaars.

Kerken

Op kerstavond zal het Vredeslicht binnengebracht worden tijdens de gezinsmis van de Petrus & Paulus kerk aan het Kerkplein in Schaesberg, in de gezinsmis en de Nachtmis van de Heilig Hart van Jezus kerk aan de Hoogstraat te Nieuwenhagerheide, nachtmis OLV Hulp der Christenen te Nieuwenhagen, de nachtmis in Petrus & Pauluskerk en de traditionele nachtmis bij de kapel in het bos aan de Kleikoeleweg. Wie het Vredeslicht persoonlijk wil ontvangen, kan contact opnemen via het mailadres vredeslichtlandgraaf@gmail.com

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →