Elzendaalcollege groeit uit zijn jasje

Print
Elzendaalcollege groeit uit zijn jasje

B en W in Gennep gingen onlangs akkoord met de uitbreiding van het Elzendaalcollege aan de Stiemensweg.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

De gemeenteraad van Gennep is onlangs akkoord gegaan met een vergoeding van 650.000 euro voor de uitbreiding van het Elzendaalcollege in Gennep. De aanbouw, die inmiddels gereed is, was nodig geworden omdat het pand in de oorspronkelijke omvang de gegroeide toeloop van leerlingen niet meer kon opvangen.

Leerlingen uit de regio’s Noord-Limburg en Land van Cuijk bezoeken het Elzendaalcollege in Gennep. De school biedt onderwijs aan leerlingen van het vmbo, de mavo en de onderbouw van het havo/vwo. Binnen het vmbo basis en kader kunnen leerlingen kiezen uit de profielen Dienstverlening & Producten, Zorg & Welzijn en Produceren, Installeren en Energie (techniek). Het project Passies & Dromen voor de onderbouw, waarbij leerlingen iedere dinsdagmiddag aan een passie of droom werken, is regionaal en landelijk uniek. Om de groei van het aantal leerlingen op te kunnen vangen, heeft de school in overleg met de gemeente reeds een eerste uitbreiding gerealiseerd. In de zomervakantie van 2020 wordt de benodigde tweede fase gerealiseerd.

Informatieavond en open huis

Om toekomstige ouders en leerlingen kennis te laten maken met de school, organiseert Elzendaalcollege Gennep op donderdag 16 januari een informatieavond voor de ouders van leerlingen van groep 7/8 en houdt de school op woensdag 29 januari open huis. www.elzendaalcollege.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →