Netflix-acteur en ballet-ster Jack Burns (14) overleden

Print
Netflix-acteur en ballet-ster Jack Burns (14) overleden

Afbeelding: FACEBOOK/NETFLIX/SHUTTERSTOCK

De Schotse Jack Burns, Netflix-acteur en ballet-ster, is overleden op 14-jarige leeftijd. De jongen, die onder meer in de Netflix-serie Outlander te zien was, werd begin december dood aangetroffen in zijn huis. Donderdag wordt hij begraven.

Het was zijn school The Elite Academy of Dance in Greenockdie het droevige nieuws aankondigde in een emotionele Facebookpost. De reden van zijn overlijden is niet bekend, maar van een misdrijf lijkt sowieso geen sprake.

Jack Burns was te zien in series als Outlander – populair op Netflix – en Plain sites. Al was hij niet enkel bekend vanwege zijn acteertalent. De 14-jarige werd ook beschouwd als een uitzonderlijke balletdanser en werd daarom “de nieuwe Billy Elliot” genoemd.

Lees ook: „Je Netflix-tenue (joggingbroek en slobbertrui) is een no-go met kerst”

“Jack was een inspiratie voor iedereen bij Elite en veroverde de harten van iedereen die het plezier had om met hem te werken en dansen”, schrijft de school. Jack was daar leerling sinds zijn negende.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen