Bestelbus vol MDMA met straatwaarde van 10 miljoen euro van A2 geplukt

Print
Bestelbus vol MDMA met straatwaarde van 10 miljoen euro van A2 geplukt

Een deel van de aangetroffen MDMA Afbeelding: Politie.nl

De politie heeft afgelopen dinsdag op de A2 ter hoogte van Liempde in een huurbus 400 kilo MDMA-kristallen aangetroffen. Volgens de politie heeft de drugs een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro. De MDMA was verpakt in zakken plastic, verdeeld over dozen. Door de sterke geur wist de politie meteen dat ze beet had.

De bestuurder van de bus, een 29-jarige Amsterdammer, is aangehouden. De verdovende middelen en de bus zijn in beslag genomen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen de bus dinsdag rond 13.30 uur op de A2 ter hoogte van Best rijden in noordelijke richting. Om een controle uit te voeren gaven de agenten de bestuurder van de bus een volgteken. Tijdens de controle zagen de agenten door het achterraam van de bus een grote hoeveelheid dozen in de laadruimte liggen. In een open doos lag een plastic zak met een lichtbruine substantie. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat het hier mogelijk verdovende middelen betrof werd nader onderzoek in gesteld.

Bandidos

Bij het openen van de achterdeur van de laadruimte roken de agenten direct een sterke anijsgeur, een aanwijzing naar de mogelijke aanwezigheid van MDMA. Nader onderzoek wees uit dat in de bus in totaal 400 kilo MDMA-kristallen was opgeslagen.

In het daarop volgend onderzoek naar de herkomst van de verdovende middelen is in de nacht van woensdag op donderdag in samenwerking met een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) nog een huiszoeking geweest bij een ex-lid van de Hells Angels en tegenwoordig lid van de motorclub Bandidos. Daarbij is echter niets bijzonders aangetroffen.

MDMA

MDMA wordt in pure vorm verkocht in de vorm van zandkleurige kristallen en als poeder dat gesnoven kan worden. Daarnaast wordt MDMA vooral verkocht als XTC in tabletvorm, waarbij het MDMA-gehalte tussen de 60 en 360 mg ligt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen