De Nor viert vijftigjarig bestaan met vier avonden waarin steeds tijdsbeeld van een periode wordt gegeven

Print
De Nor viert vijftigjarig bestaan met vier avonden waarin steeds tijdsbeeld van een periode wordt gegeven

De Nor in de jaren ’70. Afbeelding: Nieuw Nor

HEERLEN / Hoensbroek -

Het Heerlense popcentrum de Nieuwe Nor zet het vijftigjarig bestaan luister bij met vier talkshows over vier perioden, compleet met muziek uit die jaren.

Het verhaal van ‘50 jaar stichting De Nor’ in Heerlen wordt vanaf 13 januari verteld op vier avonden. Steeds staat een medewerker centraal die gedurende een periode van pakweg 12,5 jaar beeldbepalend of invloedrijk is geweest. Zij worden geïnterviewd door Paul Dolhain. Een huisband zal muziek uit de betreffende periode spelen.

Stadshistoricus

Directeur Johan de Niet zegt dat samen met stadshistoricus Michel Lemaire een beeld wordt geschetst van vier periodes, waarin de jongerenorganisatie zich ontwikkelde tot poppodium. „De avonden worden gefilmd, zodat de geschiedenis van De Nor wordt vastgelegd én voor iedereen toegankelijk wordt.”

Ontstaan

De organisatie is nog op zoek naar mensen die historisch materiaal bezitten of anderszins willen meewerken aan de avonden: van het ontstaan van De Nor in 1969 (het jaar van de gedenkwaardige festivals Woodstock en Altamont), via de jaren ’80 waarin De Nor op straat kwam te staan, tot een nieuwe start halverwege de jaren ’90 in het pand van IJzerwarenhandel Schmitz aan de Pancratiusstraat. De laatste avond gaat over de veranderingen sinds komst van het huidige poppodium in 2006.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen