Tien aangiftes om verspreiden naaktfoto’s minderjarigen in Venray

Print
Tien aangiftes om verspreiden naaktfoto’s minderjarigen in Venray

Afbeelding: Thinkstock

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De politie heeft donderdag op zes locaties in Venray doorzoekingen gedaan nadat er tien aangiftes waren gedaan over het verspreiden van seksueel getinte foto’s en video’s van minderjarigen.

Er werd niemand aangehouden, maar de politie sluit niet uit dat dit alsnog gebeurt. Bij de doorzoekingen – bij betrokken jongeren thuis – werden telefoons in beslag genomen.

De beelden zouden zijn verspreid binnen een groep Venrayse jongeren. De politie laat weten nog volop in kaart te brengen wat voor en hoeveel beelden er zijn gedeeld en of deze mogelijk hun weg naar internet hebben gevonden en ook daar zijn gedeeld.

Van wie de aangiftes afkomstig zijn, kan een politiewoordvoerder nog niet zeggen. De politie is terughoudend met het geven van informatie omdat het gaat om minderjarigen.

De politie werkt in het onderzoek samen met de gemeente Venray en het Openbaar Ministerie. Ook een scholengemeenschap en ouders van de betrokken jongeren werken mee.

Directeur Cisca Zweers van het Raayland College: „Ik kan niet op deze zaak ingaan. Wij gaan hier niet over. U moet bij de politie zijn. Maar als in dit soort zaken leerlingen bij ons komen, nemen wij het Convenant veilige school erbij en volgen de stappen die daar in staan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen