Maastrichtse schrijver en criticus Rob Molin plotseling overleden

Rob Molin.

Rob Molin. © Johannes Timmermans

De Maastrichtse schrijver en recensent Rob Molin is deze week plotseling overleden. Hij verbleef in de Senegalese kustplaats Saly, waar hij een paar maanden per jaar woonde en werkte. Molin, die 72 jaar is geworden, wordt daar ook begraven.

onze verslaggever

Molin studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1995 op een proefschrift over de poëtica van Andriaan Morriën. Ook maakte hij de biografieën van Morriën (2005) en Bertus Aafjes (2014). Molin schreef verder de romans Een dichte liguster (1992) en Najaarshof (2016), die gaat over seksueel misbruik in de kerk, en bracht in 1988 de verhalenbundel Aardbeien in september uit.

Verder was hij een tijd actief als recensent voor het Limburgs Dagblad en schreef hij proza, essays en kritieken in onder andere De Gids, Poëziekrant en De Parelduiker. Een selectie van zijn beschouwend werk werd in 2012 gebundeld in Terzijde van de vulkaan.

De Maastrichtse dichteres Emma Crebolder, die heeft samengewerkt met Molin, omschrijft hem als „een bijzonder en bevlogen mens”. Ze wil binnenkort een herdenkingsbijeenkomst houden voor Molin.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee